לא תהיתם מדוע באותה הכיתה יש תלמידים שמצליחים במבחנים כשהאחרים נכשלים? מדוע יש מי שלימוד עם חברים עוזר לו לקראת בחינה ויש מי שלא? מדוע יש תלמידים שזוכרים את הנלמד בכיתה כשהאחרים לא? ובכן, אחת הסיבות העיקריות להבדלים אלה ולאחרים היא סגנון הלמידה.
"סגנון למידה" הוא הדרך בה הפרט מארגן ומעבד מידע. בניגוד לאסטרטגיות למידה שיכולות להשתנות בגילאים השונים או בהתאם לאופי המטלה, סגנון הלמידה הוא אישי ולרב לא משתנה. לדוגמא: יש מי שמעדיף להתמקד בעובדות, אחר יחפש חוקיות, שלישי יתעניין דווקא ביישום, ולא הזכרנו את זה שקולט ומבין מראיה ואת חברו הקולט מצויין דווקא משמיעה.
סגנון הלמידה אם כן, הוא הדרך בה התלמיד קולט, מבין וזוכר את הנלמד. לכן, חשוב שמורים יבנו את התכנים של נושאי הלימוד באופן שיענה לסגנונות הלמידה השונים. ואתם ההורים, כשאתם עוזרים לילדיכם בהכנת שיעורי הבית, אל תלמדו אותם בדרך הנוחה לכם, אלא בדרך המתאימה להם.
משימה זו אינה קלה ומחייבת היערכות שונה. אך עבודה נכונה תוך התייחסות לסגנונות הלמידה השונים תתרום להנאה מהלמידה, לרכישת ידע רב יותר, ליכולת יישום טובה יותר ולתחושת סיפוק גבוהה של הלומד והמלמד.
המרכז הישראלי לאסטרטגיות למידה™ מקיים הדרכות להורים כיצד לסייע לילדיהם בהכנת שיעורי הבית והשתלמויות למורים בנושא שיפור דרכי ההוראה והלמידה.