אבחון קשב

אבחון קשב

הפרעת קשב וריכוז היא אחת התופעות המדוברות בתקופה האחרונה למרות שמבחינה סטטיסטית היא קיימת רק בכ-7% מהאוכלוסייה.

הפרעת קשב וריכוז היא השם העברי לתסמונת Attention Deficit Hyperactive Disorder או בקצרה – ADHD – מצב רפואי מוּלד של הפרעה נירולוגית, הגורמת לקשיים בהקשבה, בריכוז, בלמידה, בזיכרון וביכולת לעבד ולמיין מידע וגירויים. לכן ההגדרה לתסמונת מופיעה ב-DSM, ספר המחלות הפסיכיאטריות.

במערכת החינוך, ADHD הוא מטריה תחתיה מכנסים את כל התלמידים שאינם מקשיבים בכיתה, שמפריעים למהלך התקין של השיעור, שאינם מכינים שיעורי בית, שמתחצפים, שמתקשים לקבל את חוקי המסגרת ועוד. אלא שלא כך הוא.

כדי שלא להכליל את מי שאינו באמת ADHD, ולטפל במי שכן סובל מהתסמונת, חשוב לערוך אבחון מקיף.

כמו בכל דבר, אין להסיק מסקנות על אדם רק על סמך מבחן בודד. אבחון קשב כולל אמנם מבחן ממוחשב (למשל מבחן מוקסו המועדף עלינו ב"מרכז הישראלי לאסטרטגיות למידה"), אך נוספים לו שאלונים ומבחני "נייר ועיפרון" שונים. את השאלונים ממלאים ההורים, המורים והנבדק עצמו (מגיל 12 ומעלה). בשאלונים היגדים המתייחסים לתחום התפקודי וההתנהגותי. כמו כן, מומלץ לעבור בדיקת ראיה ושמיעה ולוודא שאין (או שיש) לקות למידה.

ניתוח תוצאות כלל המבדקים מציג את פרופיל התלמיד – האם הוא בעל תסמונת הפרעת קשב וריכוז? אם כן אז מאיזה סוג? ומשם ניתנות המלצות לעבודה עם התלמיד ומשפחתו.

אם אתם חושדים שיש לכם או לילדיכם ADHD ומעוניינים בייעוץ אבחון, טיפול, וליווי – מלאו את הפרטים בטופס למטה ונחזור אליכם בהקדם!